Lilypie First Birthday tickers

2012. augusztus 11., szombat

Augusztus


Már megint 3 hete nem írtam semmit. Most próbálom összefoglalni, mi minden történt velünk ebben a három hétben.

Az első héten itt voltak az unokatesók egy hétig a mamánál és sokat játszott Zalán a két unokanővérével. Nagyon aranyosak, csak néha féltékenyek a lányok, hogy a mama meg a dédi sokat foglalkoznak Zazival. Jövő szombaton velük együtt megyünk nyaralni 10 napra. Nagyon kíváncsi leszek, hogy jönnek ki egymással. Biztosan jó lesz. :)
Azt hiszem ezen a héten történt valamikor a nagy esése. A babakocsi mellett sétált és meg akarta szerelni a kerekét, mire kiterült a betonon. Felszakadt az ínye belül, vérzett is de hamar elállt.

A második héten nem tudom mi lelt bennünket, nagy volt a hőség és úgy érzem rohantak a napok. Nem is tudok sok mindent írni erről. Ja, előző vasárnap a nagy viharban beáztunk és vártam a közös képviselet szerelőjét, de nem jött. Majd holnap után, vagyis a történtektől számított 2 hét múlva fognak kijönni. :(

Ezen a héten hétfőn megkaptuk a 15 hós oltást, majd keddtől csütörtökig 3 napos pupilla tágítása volt Zalánnak. Pénteken voltunk a szemészeten. A doktor néni mindent rendben talált. Úgy néz ki, ezt a kancsalságot majd csak kinövi, vagy nem is kancsal, csak az orra miatt tűnik annak. Mindenesetre egy év múlva megyünk újabb vizsgálatra, mert sok a szembetegség a családban és jobb odafigyelni ezekre a dolgokra. Nehogy örököljön valamit, vagy ha már örökölt időben észrevegyék és kezelve legyen. Meg kell, jegyezzem a történettel kapcsolatban, hogy a szemészet a legjobb hely a városban, legalábbis a fiam szerint. Ordított, mikor haza kellett indulni, mert olyan jót játszott a többi várakozó gyerekkel. Van ott egy műanyag házikó a folyosón, abban bujkáltak. Olyan édi volt, mikor mondta az egyik kisfiúnak: „Baba, deje.”  Ja, és mivel ki volt tágítva a pupillája kölcsönkértünk egy napszemüveget és nagyon féltem, hogy le fogja venni magáról. Szerencsére nem így lett, lehet, hogy érezte, hogy jó a szemének. De nagyon büszke voltam rá, hogy ilyen ügyesen viselte.

Csütörtök este belázasodott, pénteken is lázas volt, ezért elvittem a háziorvoshoz a szemészetről hazafelé. A doktornő szerint nem az oltástól lázas, mert annak a hatása csak 8-10 nap múlva jön ki. Nem értek hozzá, de semmi más tünete nincs, szerintem vagy az oltás nála hamarabb jött ki, vagy a foga jön megint. Nagyon nyálzik és kitapintható több helyen, hogy meg van dagadva az ínye. Még ma is lázas volt, ezért nem mentünk rokonlátogatóba. Remélem holnapra már jobban lesz.

Nagyon szépen megy már egyedül. Ha hazajöttünk a nyaralásból kérek is időpontot az utolsó koraszülött gondozásos vizsgálatára.

Már nem azért, hogy dicsekedjek, de hihetetlen okos kisfiú. Annyi mindent mond már. Sokszor nem is értjük elsőre mit szeretne, mert nem is gondoljuk, hogy ő arra gondol. :)

Elromlott a porszívónk, vagyis a dugalja. Apa megjavította, de onnantól napokig a porszívóval kellett játszania a gyereknek. „Búú”-nak hívja a porszívót. Egyszer csak azt mondja: „Búú deje” – rám néz – „Töntjement”. Talán előző nap mondtam ezt, de nem gondoltam, hogy ő megjegyezte. Olyan édes volt.

Egy másik esetben odaáll az apja elé és a lábán tipor. „papu, papu” Mondjuk neki, hogy ő az apa, nem a papa. Csak mondogatja: „papu, papu” – és lefelé mutat, mire rájött az apja, hogy a gyerek a lábán lévő papucsra gondolt.

Ma történt, hogy az apja a hűtőt kinyitva meglátott egy félig megrágott kismackót. Megkérdezte: „Hát ez a kismackó kinek ártott?” Zalán válasza: „Midentinet.”

Még a nyaralás előtt igyekszem írni egyet, aztán 10 napig főleg fotózok, de azért feljegyzem az aranyköpéseket is. :)

1 megjegyzés:

bogi írta...

Tényleg nagyon okos!!! Ilyen idős gyerekek ritkán használnak ilyen szavakat, úgyhogy ne aggódj, nem vagy elfogult :)

Megjegyzés küldése

Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com