Lilypie First Birthday tickers

2012. január 10., kedd

35-36-37 hetes

Először is Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

Megint elmaradtam az írással, pedig rengeteget fejlődött az utóbbi időben kisfiunk, szóval van miről írni.

Karácsony hetében a brokkolit kóstoltattam meg Zalánnal, majd a két ünnep között egyszer evett csirkemájat, a múlt héten pedig spenótot. Természetesen minden ízlett neki. A májat hetente egyszer fogja kapni, mert magas a vas tartalma. Mostanában egyre több újdonságot veszek kisfiamnak. Rokonoktól hallottam, hogy 8 hónaposan már ehet babapiskótát, hát vettünk neki babakekszet. Mikulásra kapott a barátainktól Hipp üveges teát, amiben gyümölcslé is van. Végre valami, amit szívesen iszik. Azóta vettünk almásat édeskömény teával, azt is issza. Bár a csőrös pohár nem jön be neki, inkább iszik kis műanyag pohárból. Nem is baj, tanulja csak meg. Kapott a mamáktól Nestlé Bébi Desszertet uzsonnára. Tök jó, ahogy egyre több mindent ehet. Az előző bejegyzésem óta sikerült végre eltalálni az adagot is. Már nem sír a kisfiam minden evés után. Ja és tápszert is váltottunk, így 8 hónaposan szerintem már nagyon itt volt az ideje. :)

Szépen lassan növeszti Zazika az első fogacskáit. Már alul az egyik szinte teljesen kint van, és a második is félig. Szerencsére nem lázasodott be.

Beszédfejlődés terén is nagyot léptünk. Az eddig hajtogatott hangok, betűk újakkal egészültek ki. Eddig a gügyögéséből amiket ki lehetett venni: ungi és gi-gi-gi voltak a legtöbbször szajkózott hangok. Mostanára szerintem az indiános játékból (amit még mindig nem töltöttem fel ide, majd ezt is pótlom nemsoká) tanulhatta meg a ba-ba-ba hangokat. Jelenleg már mondja, hogy: apa, mama, pápá (ehhez integet is). Szerintem érti is, hogy mit jelentenek ezek a szavak. De ha valami tetszik neki, arra még mindig azt mondja: ungiiii. Ha nagyon tetszik, akkor: ungiiii jeeeeeee. Nagyon édes. :)

Mozgásfejlődése picit megrekedt egy szinten. Profira fejlesztette már a forgolódást, de kúszni-mászni nem akar. Próbálom őt bíztatni, meg felkelteni az érdeklődését a földre terített pléden hasaltatom és mutogatom neki a játékokat, hátha elindul értük. :) Szeretne már állni meg csücsülni, de igyekszem keveset engedni neki, nehogy e miatt ne tanuljon meg mászni. Mivel még nem tud felülni, nem állítottuk át a kiságyat a mélyebb szintre. Nem tudom, hogy hány hónapos gyereknél szokás átállítani.

A karácsonyt nagyon élvezte. A Szent estét sem töltöttük hármasban, mert nálunk ez nem szokás. Tudom, hogy egy család vagyunk és ha nagyobb lesz, lehet, hogy itthon maradunk. Nem tudom. Jobb szeretem nagy családi körben eltölteni ezt a napot és együtt enni-inni örömködni, gyerekek örömében gyönyörködni. Idén volt az első olyan Szent estém, amikor nem az én családommal voltunk. Férjem családjával töltöttük az ünnepet és az a terv, hogy egyik évben az én, a következőben pedig az ő családjával ünnepeljük a 24-ét. Minden esetre különleges volt ez az idei karácsony, hiszen ez volt az első karácsonyunk családként.

Az ünnepek alatt sokat utaztunk, végig látogattuk a rokonokat meg hozzánk is érkeztek vendégek. Mindenkivel mosolygós, barátságos volt. Nem nagyon érdeklődött még a karácsonyfa iránt. A fények tetszettek neki, de inkább az emberekkel volt elfoglalva, mint a dekorációval. Jövőre már biztosan jobban fogja érdekelni a fa is. Rengeteg játékot kapott (amiknek természetesen a csomagolását letépni volt a legizgalmasabb), azt hiszem jó ideig lesz mivel játszania. Már csak valami polcot kellene vennünk a tárolásukhoz.

„Röviden” ezek a legfontosabb fejlemények mostanság, hamarosan jövök képekkel és videokkal is.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com