Lilypie First Birthday tickers

2011. november 27., vasárnap

31 hetes - cékla hét

A héten a céklát próbáltuk ki. Én személy szerint savanyúnak szeretem, de ahogy fő az illata valami rémes. :) Zalánnak nagyon ízlett még alma nélkül is megette a cékla főzeléket. Hurrá, jót tesz a vasának, de amit délután lerendezett, azt nem kívánom soha többé. Olyan hiszti volt, mint mikor picinek fájt a hasa. Ordított és csak nagyon erős ringatásra és mászkálásra hagyta abba. Na, de nem egyszerű ám egy több mint 9 kilós gyerekkel fel-alá mászkálni és rázogatni. Csak arra tudok gondolni, hogy a hasa fájhatott. Így a cékla nem lesz napi eledelünk. Azt hiszem heti egyszer majd próbálkozunk vele a vas miatt, hátha majd megszokja a kis hasa. :(
Kedden végre eljutottunk a kötelező hallásvizsgálatra. Nagyon csodálkoztam, hogy ilyen jó gyerekem van. Végig mosolygott, és csendben nézelődött az ölemből, amíg kivártuk a sorunkat. Természetesen minden rendben van a hallásával.
Egyik nap összefutottam a védőnővel, a héten mégsem mentünk hozzá, mert szabin volt csütörtökön. Majd a jövő héten elintézzük a kötelező köröket arrafelé is. Azért gyorsan megbeszéltük, hogy ehet már a nagyfiú csirkemellet. Vettem is néhány üveg bébiételt, amiben van. Aztán a jövő héten már főzök neki én is csirkét, csak tudnám hogy fogom pépesíteni. :)
Mozgásfejlődés ügyileg most érett meg igazán a forgolódásra. Forog a kiságyban hasról hátra és napközben meg az állókában hátról hasra és vissza. Nagyon ügyes és édi, ahogy lebirkózza a plüss nyusziját. Sőt, a héten először ült fel. Kapaszkodva ugyan, de nagyon meglepődtünk rajta, hogy ilyet is tud. Az apukája mellett feküdt az ülőgarnitúrán, amikor is egyik kezével a támlát megtámasztva, a másikkal meg apában kapaszkodva felhúzta magát. :)
Néhány héttel ezelőtt Budapesten jártunk. Meglátogattuk az unokatesókat. Zalán nagyon jól érezte magát. Már tudjuk mit kér a Jézuskától karácsonyra. :) Játszott egy ugráló elefánttal, amire rá lehet ülni. Igaz, a lába még nem ért le a földre, de ahogy fogtam őt az elefánt hátán megmarkolta a fülét és hatalmasakat kurjongatva meglovagolta a „gumifántot”. :) Imádnivaló volt:
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com