Lilypie First Birthday tickers

2011. augusztus 26., péntek

Négy hós képek



2011. augusztus 21., vasárnap

A négy hónapos „nagy”fiam

Az egész napomat kitölti. Hát igen, én "rontottam el", mert úgy érzem, most kell minden percemet vele töltenem, amíg lehet. Ezért is tartott 3 hétig, mire megfogalmaztam ezt a bejegyzést. :) Már nem azaz eszik-alszik- sír újszülött, hanem minden iránt érdeklődő csecsemővé fejlődött. Anyukám szerint én már nem sokkal születésem után ilyen voltam. Így ezt is a koraszülöttség számlájára írom, hogy nála kicsit tovább tartott ez az időszak. Persze, egy darabig még mindenben így lesz ez. Be kell érnie a fejlődésben az időre született társait.

A hasfájása még nem múlt el, de a gripe water nagyon bevált, így nem szenved.  A vas szintje legutóbb 30 % volt. Ezt majd csak szeptember 2-án nézik neki újra. Remélem most már rendeződik a téma. Két hete nagyon csúnyán bedurrant a BCG oltásának a helye. Pár nappal később ki is fakadt. Azóta szerencsére nem gyűlt meg újra. Azt mondják van, akinek többször is kifakad.

Az éjszakákat többnyire átalussza. Este 9-10-től kb reggel 5-6-ig alszik. A héten nyűgösködött éjjel és mikor ránéztem azt láttam, hogy cuppog és a kezét rágja. Az utóbbi hetekben erősen folyik a nyála és mindent megrág. Szerintem viszkethet az ínye. A foga még biztosan nem jön, mert nem érzem élesnek az ínyét.

El kezdett hullani a babahaja és úgy veszem észre, hogy ami nő helyette egyre világosabb. Még az is lehet, hogy szőke lesz. Édesapám a katonaságig szőke volt, utána kezdett sötétedni a haja. Óvodás koromban én is szőke voltam. El kezdett koszmósodni a feje teteje, de mióta olajozom, már csak egy ici-picit olyan. A szeme még mindig gyönyörű kék. Kezdem feladni a reményt, hogy ebben is apjára hasonlítson. Pedig nagyon szerettem volna, ha barna szemet örököl. Ettől függetlenül az én gyerekem a legszebb a világon.

Napközben sokat van ébren. Ilyenkor csodálja a színes játékait és ha hagynám állandóan TV-t nézne. Mostanában rengeteget mosolyog, és baba nyelven beszélget. Ha beszélünk hozzá, válaszol és ebből vicces szituációk alakulnak ki. Néha olyan, mintha értelmes szavakat mondana és odaillőt válaszolna. Átfordulni még nem tud, de próbálkozik. Gyönyörű szépen tartja a fejét, hason fekve felemeli a mellkasát is.  Szépen gyarapszik a kisember. A legutóbbi mérésen súlya 5700 g és a hossza már 60 cm volt. De ennek már majdnem egy hónapja. A jövő héten megyünk a 4 hós oltásra, akkor majd kiderül mennyit nőtt. Hihetetlen, hogy külsőre mennyit változott mióta itthon van. Abból a pici, törékeny babából igazi kis vasgyúró lett.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com