Lilypie First Birthday tickers

2011. november 7., hétfő

28 hetes - tejpép hét

Milyen furán hangzik ez a tejpép. A héten ezt kapta újdonságként a kisember. Nagyon tetszett neki. Mondhatni elsőre imádta. Először egy sima rizsessel kezdtük, de van sokféle mintánk itthon, amit mindenféle csomagokban kaptunk. Majd lassanként azokat is megízleli.
Hétfőn nagyon jó idő volt és elmentünk sétálni. Jól beöltöztettem Zalánt, nehogy megfázzon. Vastag bélelt nadrág, hosszú ujjú body, kötött pulcsi és vékony overál. Betakargattam a plédjével és befektettük a téli babakocsiba. Mire hazaértünk és levetkőztettem észrevettem, hogy a combikái pöttyösek. Később a hasán és az arcocskáján is megjelentek a piros kis pöttyök. Gondoltam biztosan nem étel allergia, mert akkor már a hét közepén kijött volna rajta, hiszen a sütőtököt már hétfő óta kapta. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy túlöltöztettem, ettől pedig melegkiütést kapott. Röhej, hogy forró nyarunk volt, de az én gyerekem nem a 40 fokban, hanem ősszel kap melegkiütést. Ennek az oka, hogy azt mondták, mindig egy réteggel több ruhát adjak a gyerekre, mint amennyit én felveszek. De hát mit tegyen az olyan anyuka, akinek gond van a „hőérzékelésével”. Én mindig fázom. Megy a fűtés, a férjem rövidnacis pizsiben alszik, én meg hosszú nacisban, zoknival és a takarón kívül még két pléddel takarózom. A manónkat is egy pléddel és félbehajtott vastag takaróval altattam eddig. Most már csak a plédet terítem rá és így sem fázik. Szóval át kell gondolnom, hogy kihez viszonyítok mostantól.
Mivel úgyis mentünk tápszert iratni szerdán meg is mutattam a doktornőnek a pöttyöket. Szerinte sem ételallergia.
Fejlődési ugrásunk is volt idő közben, vagy nem tudom, hogyan mondják. Hihetetlen gyorsan nő a kisember. Szinte egyik napról a másikra rövidek lettek a 68-as ruhák és már 74-est hordunk. E mellett átállt a 4 óránkénti evésre. Viszont nem tudom, hogy e miatt vagy az óraállítás miatt, de korábban kel, mint régebben. Jelenleg reggel 4-kor ébred, fél 5-kor eszik, majd 5 órától 7-ig alszik még egy kicsit. Ekkor még én is visszafekszem, mert elég fáradt vagyok. Napközben egyre kevesebbet alszik, ebéd után egy kicsit hosszabbat. Este 9 körül eszik utoljára, aztán alszik „reggelig”. A fürdés időpontját is át kell tenni. Mert eddig az evéshez igazítottuk. Most 5 előtt még korai lenne, 9 körül meg már későn. A kettő közé kell belőni valahová.
Forgatni forgatom, ha én rásegítek sikerül is neki. Bár most a napokban elkezdett magától kis kiflibe tekeregni. Szerintem érik az az átfordulás (egyedül átfordulás is).
 Egyre hosszabb a haja, nem tudom, mikor kell neki levágni vagy vágatni. :)
Az alma kicsit tényleg fogja a hasát, de jövő héten már kap őszibarackot is, talán majd az segít.
Hét vége felé elég nyűgi lett és azt vettük észre, hogy hiába álmos, nem akar aludni. Szombat este jöttünk rá, hogy sötétben szeret aludni. Lehúztam hát a szobájában a redőnyt és ennek (vagy nem ennek) köszönhetően ma (azaz hétfőn) reggel 7-kor kelt.
Szombaton voltak itt látogatóban a legkedvesebb barátnőmék. Remélem nyáron el tudunk menni mi is hozzájuk. Addigra Zalán már 1 éves is elmúlik. Biztosan élvezni fogja az utazást. :)
Volt itt a hétvégén a sógornőm. Beszélgettünk és jó tanácsot adott az etetésekkel kapcsolatban. Szerinte reggel mikor felkel kapjon tápszert, aztán 10 órakor kicsit kevesebb tápszert esetleg egy kis gyümölcsöt. Dél-egy óra körül ebédeljen, akkor főzeléket vagy tejpépet. 4 óra múlva uzsonna tápszer és végül 8-9 körül vacsi. Megpróbáljuk ehhez igazítani a napirendünket.
Ha már napirend,akkor említést kell tegyek az alvásokról is. Jó ideig úgy működött, hogy kb. 2 órát volt ébren, majd 1 órát aludt. Mióta csak 4 óránként eszik, többet van ébren. Próbálom figyelemmel kísérni, hogy mikor és mennyit alszik. Nem könnyű. Nem szívesen avatkozom bele ebbe sem, ahogy másba sem. Szívem szerint hagynám, hogy a maga tempója szerint csináljon mindent. Mégis azt mondják, itt az ideje, hogy rendszerhez szoktassam. Hát, megpróbálom, de nem tudom igazából hogyan kell ezt csinálni. :(
Az ivás az, amivel hadilábon állunk. Nem is tudom igazán, hogy mennyit kell innia egy ilyen kis manónak. Anyatejeseknek ugye azt szokták mondani, hogy nem kell külön inniuk. De mivel ő tápszeres, ráadásul most már kanalazunk is. Szóval szerintem többet kellene innia. Naponta többször kínálom őt forralt-hűtött vízzel. Nem szereti. Próbáltam kamilla teát, fintorog rá. Próbáltam hippes alma-citromfű teát pohárból. Arra is fintorgott. Bár ennek örülök, mert abban cukor van, szóval nem kéne. Üveges almalevet megitta, na de hát ugye az is cukros.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com