Lilypie First Birthday tickers

2012. január 18., szerda

38 hetes


10-én kedden voltunk a kórházban a szokásos koraszülött gondozáson. Zazikának nagyon jó lett a vérképe. Szerencsére nem kell már vasat szednie többé. Meg lett dícsérve, hogy milyen nagyra nőtt, viszont amitől féltem az beigazolódott. Másznia vagy kúsznia kellene már. A doktornő azt javasolta, hogy 3 hét múlva már lesz a gyógytornász, ha addig nem mászik, akkor vigyem vissza. Ha igen, akkor csak három hónap múlva kell visszamennünk kontrollra. Megmérték a súlyát is, a mi kis vasgyúrónk 10 kg és 20 dkg. Nem semmi. Hatalmas baba. :)

Azóta még jobban odafigyelünk a mozgására. Ügyesen próbálkozik, húzza maga alá a lábát és próbál kúszni. Több-kevesebb sikerrel, mert egy-két karcsapást sikerült már előre haladnia. Persze hiába mutogattam neki játékokat és hiába fogadtam meg Bogi tanácsát. Még a kaja sem csábítja őt úgy, mint a fekete zsinórok vagy a távirányító. Legjobban a laptop zsinórja érdekli, hát igen látszik milyen családból származik a gyerek. Nem hiába apa programozó, anya gazdasági informatikusnak tanul. :) Karácsonyra meg is kapta az első baba laptopját. :)

A héten nem próbáltunk ki konkrétan új ételt. Egyik este ettem narancsot és egy-két gerezdet Zalán is elszopogatott. Többnyire csak a levét ette, de baja nem lett tőle. Azt mondják meghajthatja, hát nekünk az jól jönne, mert még mindig küzdünk a székrekedéssel.

Az étkezései így alakulnak mostanában: reggelire és ebédre kap tápszert. Reggel 180 ml vízzel este 210ml-vel. Tízóraira tejpépet eszik, ebédre főzeléket általában csirkemellel, uzsonnára pedig baby desszertet gyümölccsel vagy tejpépet gyümölccsel.

Az ünnepek kicsit felborították a napirendjét. Van, hogy reggel héttől délig nem is alszik. Aztán ebéd után kidől és kettőig durmol. Ez azért nem jó, mert kettőtől este nyolcig hosszú még a nap és nagyon elfárad, nyűgösködik. Most próbálom délelőttönként két óra fent lét után visszaaltatni, hátha akkor délután kicsit később dől ki.

A beszéde rohamosan fejlődik. Velem énekli a dalokban az olyan részt pl, hogy: „Áááááá”. Szóval amikor csak egy hangot kell utánoznia. Folyamatosan beszél babanyelven, be nem áll a szája. :)

Tapsolni még nem akar, de a tenyerembe süti a pogácsát. Mutogatom neki, hogyan kell egymásra tenni a kockákat és próbálkozik, bár ez még nehezen megy. Félig ülő helyzetből már felhúzza magát, de egyedül még nem ül fel. Nagyon szeretne állni, de a doktornő szerint ne hagyjuk, mert akkor ki fogja hagyni a kúszás-mászást.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com