Lilypie First Birthday tickers

2011. november 1., kedd

27 hetes – sütőtök hét

Pontosabban sütőtök-burgonya „főzelék” hét. Elkészítve, ahogyan a védőnő tanácsolta.

A következő újdonság is nagyon ízlett Zazinak, főleg ha a sütőtök volt többségben. Ha kicsit több krumpli került bele és inkább annak az íze érződött, akkor már kiköpte. :(
Egyértelmű, hogy inkább az édes ízeket részesíti előnyben a fiatalúr. A jövő héten a tejpépet fogjuk kipróbálni, aztán jöhet az őszibarack és akkor még nem evett répát. Hú, soknak tűnik így, hogy hetente csak egyféle dolog jöhet szóba.

Lehet, hogy írtam már, de ki vagyok borulva a doktornőnk hozzáállásától a hozzátápláláshoz. Azt javasolta, hogy ha a gyerek eszik már főzeléket ebédre meg gyümölcsöt uzsonnára, a tápszer még maradjon ugyanannyi. Kérdem én, hogy tudna annyit enni a kicsi? Beszéltem egy ismerős anyukával és találtam egy kiadványt a Milupától, mindketten azt javasolják, hogy csökkenteni kell a tápszert. Ha már ebédre eleget eszik a gyerek, akkor nem is kell neki ebédre ez mellé még tápszer. Szóval levontam a tanulságot: a gyerekorvos hülyeségeket tanácsol. :(

A múltkor már írtam, hogy vettünk egy szép csőrös poharat Zalánnak, hogy most már ebből tanuljon meg inni. Nem tetszik neki, vagy nem tudja hogyan kell inni belőle. Nem tudom, de inkább csak rágcsálja és nem iszik belőle. Próbáltam kis műanyag pohárból is itatni, abból több-kevesebb sikerrel ivott. Mióta eszik zöldséget-gyümölcsöt, azóta egyre több vizet iszik. Gondoltam adok neki gyümilevet meg teát, de azokat már nem akarom cumisüvegből. Hát, azt hiszem ki kell várni, hogy megérjen erre is.

A hétvége megint hamar eltelt. Apa dolgozott, így kettesben voltunk itthon Zalánnal. Szombat délután elég jó idő volt, sétáltunk is egy kicsit. Természetesen nagy hisztibe telt, mire ráadtam a bundazsákot. Majd belejövünk. Ezt leszámítva megint nem sétáltunk valami sokat. Szóval jó lesz, ha elszánom magam, mert sosem jutunk el a Baba Klubba.
Bár a jövő héten őszi szünet lesz mindenhol. Szokták mondani, hogy ilyenkor a fű se nő. Már nem azért, mert ősz van, hanem mert minden és mindenki szünetel. :)

Lassan vége az októbernek és kimaradt a 6 hónapos kori hallásvizsgálat. Sebaj, majd az ünnep után nem felejtjük el és bejelentkezünk.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com