Lilypie First Birthday tickers

2012. február 13., hétfő

41-42 hetes


A 41. héten nem történt sokminden, ezért gondoltam, majd a két hétről egyszerre írok. A nagyon mínuszok miatt nem mentünk sehová. Kezdő anyuka hisz a híradónak, miszerint azokat a gyerekeket, akik még nem tudnak járni ne vigyük ki ebben a hidegben, mert fagyási sérüléseket szenvedhetnek a babakocsiban. Nem tudom mi igaz belőle, de jobb megelőzni a bajt. Így a 4 fal között töltöttük napjainkat.

Amint már írtam ezen a héten megkóstolta a natúr joghurtot a kisember, majd a 42. héten reszeltem sajtot a kajájába és kétszer kapott túrót is. Szerencsére semmitől sem lett allergiás.

A 42. héten annál több fejlemény történt. A két felső fogacskából kibújt az egyik.
Egyre szebben kúszik és egyre jobban használja a lábát is hozzá. Egyre távolabb merészkedik a lakásban, a legjobb játékok a mosógép ablaka és a küszöb, mert fémből van és lehet vele zörögni. :)
Egyre ügyesebben áll fel térdelésből és térdel fel ülésből. Egyre hosszabb ideig ül meg támaszték nélkül.

Ezen a héten meglátogatott minket a védőnő, akivel megbeszéltük, milyen új ételeket ehet már Zalán. Pontosabban, hogy keverhetek a főzelékébe főtt tojás sárgáját és hogy ehet már zsemlét reszelt sajttal vagy hogy csinálhatok neki túrókrémet naranccsal vagy más gyümölccsel. Igyekszem mindig valami újat adni neki, nemsoká már szinte mindent ehet. :)

Túl vagyunk az első sulis hétvégén. Mindkét nap hazaértem este 8 körül. Szombaton meg is várt ébren a kisember. Nagyon jól elvoltak apával. Nyűgösködött igaz, de azt a foga miatt tette. Lehet, hogy hülyeség, de úgy érzem jót tett a kettőjük kapcsolatának. Zalán eddig is emlegette napközben apát, de most mikor meglátja repül hozzá is, mint hozzám és öleli. Nagyon édes. :)

A beszédfejlődéssel kapcsolatban a következő dolgok történtek: Újra használja a baba szót, ezt egy ideig mellőzte. Talán mert annyira tetszett neki a pápá, hogy csak azt mondogatta. Szoktunk képeket nézegetni és mondom neki, melyik a cica melyik a kutya és mit mondanak. Azóta elkezdte mondogatni, hogy cicc. :)

Valamelyik nap reggel bekapcsoltam a tv-t és a műsorvezető azt mondta a vendégeknek: „Csajok már csak arra maradt időnk, hogy elköszönjünk.” Erre a gyerekem nagy hévvel elkezdett pápázni és integetni a tvnek. :) Nem is gondoltam, hogy ebből ő érti, miről van szó.

Azt hiszem röviden ennyi. Mostanában a suli miatt nem nagyon lesz időm írogatni, de azért próbálom tartani a heti 1 bejegyzést, hogy a legfontosabb fejlemények le legyenek jegyezve. :)
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com