Lilypie First Birthday tickers

2011. november 16., szerda

29 hetes –őszibarack hét


Levett minket a lábunkról valami vírus. Náthásak voltunk, (még kicsit vagyunk is) meg köhögtünk. Ezért maradtam le az írással is. Egyrészt mert a fiatalember nyűgösebb az átlagnál, másrészt mert én sem voltam/vagyok a toppon. Most próbálom pótolni.

Az elmúlt héten az őszibarackkal próbálkoztunk megismerkedni. Több-kevesebb sikerrel. Hétfőn és kedden adtam neki őszibarack levet néhány kanállal, de mindkét nap pöttyösödött, ezért szerdán már nem adtam neki. Közben kedden megbetegedett, ezért gondoltam, hogy jobb nem erőltetni a barit. Fene tudja, mitől pöttyösödik. Néhány hétig pihentetjük ezt a gyümit, aztán majd újra próbálkozunk.

A napirendet elkezdtem megírni, de aztán borult minden a nátha miatt, mert még ennél is többet aludt szegénykém. Szóval a kb. napirendünk így néz ki:
Általában reggel 6 óra körül kelünk. Akkor eszik 200 ml tápszert. Ébren van, játszik fél 8-ig. Majd kidől és alszik fél 9- 9ig. A következő étkezés 10 órakor következik, ekkor 100 ml tápszert kap. Majd 12 körülig játszunk, ekkor megint elfárad és elalszik. Az ebédet délután 1 órakor szokta elfogyasztani. Ebédre általában fél üveg bébi ételt kap, és utána még megeszik 100 ml tápszert. A délutáni „nagy” alvás 3 óra körülre tehető, ekkor kb. 2 órát alszik (de volt már olyan, hogy 2,5 lett belőle). Uzsonnázni 5 órakor szokott, általában egy adag tejpépet. Fürödni 8 órakor fürdetem. Este 9-ig ébren van, akkor vacsizik 230 ml tápszert.

Csütörtök volt a legrémesebb nap az elmúlt héten. Reggel fájó torokkal és rettenet náthásan ébredtem. Hihetetlen, hogy a gyereknek erősebb az immunrendszere, mint nekem. Szóval próbáltam összeszedni magam és délelőtt 11-re már félig meg is főztem az ebédet. :) Mikor betoppant a védőnő. Imádom, hogy mindig ki tudja találni, hogy mikor zavar a legjobban. De az i-re a pontot a délután tette fel, amikor a drág kisfiam felborított az asztalon egy bögre teát, eláztatva ezzel a laptopot, a telefont, papírokat és a többi… Nagyon kiborultam, pedig nem lett baja senkinek és semminek. Persze később rájöttem, hogy csak az én hibám, mert egyrészt a gyerekre jobban kell figyelni, hogy ne férjen a teához, másrészt meg új dohányzóasztalt kell venni. Mert ennek a belsejébe tud folyni amit kiöntünk rajta és ott meg papírokat tároltam eddig. Meg kell szoknom, hogy ahol gyerek van, ott ki szoktak borulni dolgok. Megelőzvén, hogy bárminek baja essen, máshová kell tenni a jegyzeteimet. Teszem hozzá, ha nem lettem volna beteg, nem akadok ki ilyen hülyeségeken, de mivel amúgy is szarul voltam… Nem ragozom tovább.

Péntek voltunk az idei utolsó kontrollon a kórházban. A vas szintje határeset, ami azt jelenti, hogy januárig szüneteltethetjük a vas szedését. Hurrá, már nagyon vártam! Azzal a feltétellel, hogy adjak neki céklát meg almát, abban sok a vas. Meg lettünk dicsérve, hogy szépen fejlődünk. Ügyesen forgolódik már a kisember. Ahogy leért a feneke a vizsgálón, már tekeredett ki, mert a feje fölött észrevette a játékokat. Rögtön megmutatta, hogy tud ő forgolódni. Bezzeg otthon nem ilyen aktív. :) Hihetetlen, hogy a doktornőnél sokkal érdekesebb egy egyszerű színes szivacskocka is, mint otthon akármilyen játék. Mikor hazaértünk, gondoltam unja már a játékait, épp itt az ideje, hogy előszedjünk olyat, amivel még nem játszott. Adtam neki 3-4 „új” játékot, de ezekért nem tekergett úgy, mint a doktornőnél. Nagyon okos gyerekem van. Lusta, de okos. Ha nem éri el a puhakönyvet, addig kapirgálja a kis ujjacskáival, hogy odajátssza a keze ügyébe, de véletlenül sem fordulna az oldalára, hogy elérje. :)
 Megmérték a súlyát is 9250g. Hihetetlen, nem csoda, hogy alig bírom el. Persze nem kövér, mert a hossza is megvan hozzá. Már 74-es ruhákat hordunk, sőt, van amiből 80-ast.

Találkoztunk azzal a kisfiúval, aki Zalán szobatársa volt a koraszülött osztályon. Ő 35. hétre született, szóval kevésbé volt koraszülött, mint Zalán. De mivel pár nap eltéréssel születtek, fene tudja hogy mitől függ és ki honnan számítja, hogy mikor lehet kezdeni a hozzátáplálást. Neki az anyukája már most májat ad, meg beszélt valami túródesszertről is. Na, ezt sem tudom hány hónapos kortól lehet, mert mi még csak a 4 hónapos kajákat esszük, azt sem mindet. Nem tudom eldönteni, hogy mi a jobb: Az olyan doktornő (háziorvos), aki nem engedi, hogy 6 hónapos korig bármit is egyen a gyerek tápszeren kívül vagy az olyan, aki megengedi nekik, hogy már májat egyenek. Én úgy tudom, majd csak 8 hónapos kortól lehet májat adni neki. Mert valóban sok a vas tartalma a májnak, de ha egyszer nem ajánlják 6-7 hónaposan, annak biztosan oka van.

Inni még mindig nem szeret. A babavíz sem lett a kedvence. Azért evés után megissza, de akkor a forralt vizet is itta.
Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com