Lilypie First Birthday tickers

2011. november 20., vasárnap

30 hetes –sárgarépa hét


A héten a sárgarépa volt a soros a hozzátáplálásban.  A hét elején, mikor még csak 1-2 kanállal adtam neki, úgy vettem észre nagyon ízlik. Mikor már egy fél üveggel megehetett volna, akkor 2-3 kanál után kiköpte a sárgarépát. Így, mint a legtöbb kaját, ezt is almával keverve eszi. Az alma nagyon jó, mert bármit megeszik, ha almával van keverve. :)

A pöttyösödés szerencsére elmúlt, szóval megint megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy a melegtől volt. Az őszibarack evést mégis halasztjuk kicsit, a jövő héten a céklát szeretném, ha megkóstolná, mert abban sok a vas.

Egy ismerősöm (együtt szültünk), akinek nem koraszülött a kisfia, már húsos bébiételeket ad neki. Nem tudom, hogy mi mikortól ehetünk husit is. Majd a jövő héten lemegyek a védőnőhöz konzultálni. A héten úgyis kimaradt, pedig ígértem, hogy megyek megméretem a gyerkőcöt. :)

Túl vagyunk a náthán, meggyógyultunk. Jó lesz, ha már lassan kimerészkedünk sétálni. :)

5 megjegyzés:

Agi írta...

szia!
Szerintem nagyon ügyesen csinálod a hozzátáplálást:-) Óvatosan, fokozatosan.
Mivel Ti fél évesen kezdtétek, ahogy olvastam, így a húsok biztosan későbbre tolódnak. Mi babánknál (Ő időre jött de tápszeres volt) anno 5 hósan kezdtük és Ő sem kapott husit 8 hónapos kora előtt. Mi májjal kezdtünk (azt is lehet almával keverni, Albert is így ette meg, van a Kecskeméti bébiételnek egy almás-májas változata, azt pl. imádta) ez a vas miatt egyébként szuper, csak úgy emlékszem, egy héten max 2szer lehetett belőle adni.
Hihi, én fiam is alma rajongó, másik ilyen volt a banán. Amibe tettem egy kis banánt, az mindig csúszott (csak nagyon fogja a kakit, így vigyázni kell vele!):-D

Csőryke írta...

Szia Ági!
Először is köszöntelek olvasóim között.
Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataid.
A héten összefutottam a védőnővel. Azt tanácsolta, hogy már adhatok neki csirkemellet. Így vettem olyan kecskeméti bébiételeket, amiben van (sütőtök csirkével, alma csirkével meg répa csirkével). Jövő héten el is kezdjük, mert most a cékla a soros. A májat még nem kérdeztem, de szerintem is 8 hósan lesz majd. A banánt is nemsoká be akarom vezetni, mert sok banános bébiételt kapott a nagyszülőktől ajándékba, itt sorakoznak. :) Hát, igen ami ízlik nekik, az fogja a kakit. Ez ilyen Murphy. :D
Te írsz blogot? Hogyan találtál ide hozzám?

Agi írta...

Szia! Naniéktól találtam ide:-)
Igen, írok blogot én is, csak enyém meghívós. Szívesen küldök, ha írsz email címet. Nálunk egy 3,5 éves kisfiú van, így nyakig benne vagyunk az oviskorban, ami szintén izgalmas időszak. Jövő márciusban érkezik a kistestvér, így én is nemsokára újra babázhatok. Nagyon szimpatikus kis család vagytok, meg édes a Zalán, hasonlít az én ennyi idős kisfiamra sok dologban, azért olvaslak Titeket:-)

Csőryke írta...

Szia!
Az email címem: csoryke82kukacgmailpontcom
Természetesen szívesen olvasnám a blogodat. Köszönjük, örülök, hogy olvasol minket.

Agi írta...

szia Csőrike! Elküldtem a meghívót, remélem odaér!

Megjegyzés küldése

Copyright © 2010 Zalánságok | Design : Noyod.Com | Icons by: FastIcon.com